miercuri, 20 mai 2009

Bunatate sau naivitate?!

Gandindu-ma la ce anume sa scriu aici...am dat peste un subiect in mintea mea destul de interesant, la care m-am oprit si pe care l-am analizat de foarte multe ori....si anume...mereu m-am intrebat unde se gaseste granita dintre bunatate si naivitate? Exista oare ea, sau pur si simplu unii confunda voit cele doua notiuni? Daca ar fi sa ne luam dupa definitiile date de DEX bunatate inseamna amabilitate, blandete, binefacere in timp ce naivitate ca definitie reprezinta simplitate, nevinovatie, ingenuitate, candoare....in timp, si din ce in ce mai mult, naivitatea s-a asociat ca si definitie cu prostia...
Cred ca tuturor macar o data in viata ni s-a intamplat sa se potriveasca zicala " De bun ce esti, esti luat de prost! " Am trait cateva dezamagiri care se potrivesc acestei asocieri...si as vrea sa stiu cam pe la ce varsta nu o sa mai confunde oamenii aceste notiuni, cam cand ne putem destepta?? Am intrebat, am cercetat...Cam cat de bun poti fi? Cat de bun si intelegator, permisiv poti fi...in asa fel incat aceasta bunatate sa nu fie trecuta drept naivitate? Cam cat poate un om duce aceasta bunatate si pana unde...in asa fel incat sa nu treaca drept naiv in fata celorlalti?? Cam cat de amabil, bland sau binefacator poti fi, astfel incat in toata candoarea, nevinovatia si simplitatea sa nu fii luat de prost sau sa nu fii calcat in picioare? Cati oameni v-au dezamagit tratandu-va superficial si luandu-va in ras bunatatea? Cati v-au crezut naiv cand le-ati facut pe plac doar din bunatate si nu din prostie? Cati v-au mintit crezendu-va naiv si nu bun? Cate ati pierdut pentru ca ati fost bun si nu naiv? Sau ati castigat ceva pentru ca ati fost bun?
Sunt multe de zis legate de acest subiect. Probabil nu sunt nici prima dar nici ultima care-l abordeaza, dar as vrea sa mai stiu si alte pareri...nu am dat cu parul, nu am acuzat, ci pur si simplu am intrebat. Nu stiu daca este chiar o tema care sa revolutioneze scara valorilor umane sau viata cuiva...e doar o intrebare! Astept raspunsuri :)

luni, 18 mai 2009

Cuvant de inceput...

Salut tuturor! Dupa nenumarate previzualizari...vizualizari...vizionari ale diverselor bloguri pe care le am salvate in pc, am decis sa realizez si eu unul. Nu va fi un blog cu povesti de adormit dupa ora 22.00, nici cu teme filosofice pentru a arata stiinta dobandita in facultate, nici cu critici la adresa persoanelor cunoscute si cu atat mai putin despre mondenitati sau despre ce am mancat sau unde am fost in urma cu 5 minute. Nu imi doresc sa revolutionez blogosfera :) care din cate am vazut este foooarte populata, ci doar doresc sa comunicam :) Va fi un blog pentru, despre si cu prieteni! Teme abordate...nu stiu...aici astept sugestii :) pentru o prima postare in care nu prea stiu ce anume as putea sa scriu interesant, zic ca este de ajuns, cuvant de inceput... :) Va pup si sper sa ne intalnim in fiecare zi aici :) eu una, va promit!