vineri, 13 martie 2015

Vineri, 13

O superstitie veche spune ca o zi de vineri, 13 este "cu mai mare ghinion" decat o zi de marti, 13! De aceea, mi-am zis ca azi sa vorbesc despre lumanarile de cununie, "mix match-ul" dintre ele si buchetele de mireasa...dar si despre cateva dintre supersitiile legate de ele!

Despre superstitii in general, pot afirma ca nu sunt un foarte mare fan, dar ca orice om, le am si eu pe ale mele. Nu renunt insa la a gandi pozitiv si a nu le lasa sa-mi influenteze cursul, mai mult decat trebuie! P.s: am locuit ceva vreme la nr. 13, detin si o pisica neagra acasa la parintii mei si cu toate astea viata e frumoasa!


Revenind la subiectul de azi: de ce sunt folosite lumanarile in cadrul slujbei si ce simbolizeaza ele?! Din punct de vedere religios, reprezinta puritatea sufleteasca si focul iubirii crestine. De asemenea flacara aprinsa a lumanarilor are ca semnificatie "Lumina Lumii" (Hristos) si modelul luminos al nasilor, care urmeaza sa ii ghideze pe cei doi miri, in noua viata. Traditia spune ca acestea sa fie oferite de nasi, alaturi de voalul miresei. De asemenea, la o saptamana dupa oficierea cununiei religioase, nasii alaturi de miri, trebuie sa revina impreuna cu lumanarile, in biserica unde a avut loc binecuvantarea.


Din punct de vedere decorativ, atat lumanarile cat si buchetele de mireasa, reprezinta o "explozie" florala, menita sa asigure o completare perfecta a tinutei mirilor. Fie ca sunt rotunde sau ca iau alte forma, fie ca sunt multicolore sau nu, lumanarile perfecte au o inaltime standard de 1.20 m (interior avand o tija metalica, pentru a sustine aranjamentul floral si greutatea acestuia). 

Recomand ca atat lumanarile cat si buchetul miresei, sa contina acelasi tip si culoare de flori, pentru o mai mare armonie. Iata spre exemplu, o incercare indrazneata de trandafiri, miniroze si cale, in nuante puternice de rosu si orange!



La fel de interesanta mi se pare si urmatoarea combinatie din hortensii albe si trandafiri "baby pink"/lila/somon. In general, hortensiile dau o tenta proaspata si desi sunt considerate unele dintre cele mai pretentioase flori, le recomand mereu cu drag!



Pentru am mentionat si alegerile multicolore, va arat si urmatoarea alaturare de crizanteme colorate, practice si nu foarte scumpe, care pot inveseli orice tinuta!



..sau tot din crizanteme, dar de data aceasta ciclamen/verde!



De asemenea mentionez si albastrul in postarea de azi, ca fiind printre optiunile indraznete si sofisticate:


Superstitii si/sau traditii legate de lumanarile de cununie, sunt cateva si de aceea vi le impartasesc si voua. Nu cred ca vor lua din frumusetea evenimentului sau a zilei speciale (in cazul in care se intampla sau nu) deci priviti-le doar ca pe o lectura:
  • in drumul spre biserica cele doua lumanari nu trebuie transportate in aceeasi masina;
  • la iesirea din biserica, lumanarile vor trebui purtate de miri - reprezentand altfel unirea celor doi prin Sfanta Taina a casatoriei;
  • lumanarile trebuie aprinse strict in biserica, pot fi tinute de cavalerul si domnisoara de onoare, de nasi sau puse intr-un suport special (stanga/dreapta);
  • lumanarile trebuie sa stea aprinse pana la iesirea din biserica - pentru noroc si viata lunga. 
 Pupici si o zi frumoasa si fara ghinioane.......desi ne "urmareste" ca fiind Vineri, 13!

miercuri, 11 martie 2015

Candy bar-ul: un "dulce" necesar!


Candy bar-ul pentru mine, reprezinta acea "explozie" minunata de dulciuri, necesara oricarei petreceri aniversare: fie ea nunta, zi de nastere, botez sau petrecere corporate!
Sa o luam deci cu inceputul si sa intelegem pe indelete ce inseamna un candy-bar, ce tipuri de prajituri merita incercate intr-un asemenea aranjament si ce decoratiuni putem folosi pentru a-l face mai atractiv!

1. Notiunea de CANDY BAR

Evident ca si aceasta denumire am imprumutat-o de la "vecinii" nostri americani. Fie ca ii spunem "Sweets table", "Sweets corner"sau "Dessert table", candy bar-ul perfect (sau romaneste vorbind, bufetul cu dulciuri) va asigura  oricarei petreceri, acea mica placere vinovata: zaharul! Recomand cu drag existenta unui astfel de aranjament, deoarece intotdeauna dupa dans si voie buna, orice invitat are nevoie de o realimentare cu energie!


2. Prajituri folosite intr-un candy-bar

Candy-bar-ul poate fi alcatuit din prajituri de casa, traditionale romanesti sau preparate in cofetarii, bomboane, biscuiti, briose, acadele colorate, jeleuri, turta dulce, mousse-uri din vanilie/ciocolata, cake-pops sau uneori fructe insotite de o fantana de ciocolata!

BRIOSELE ( MUFFINS): sunt cele mai populare deserturi si pot fi servite in diverse culori, marimi, umplute cu variate sortimente de crema (ciocolata, vanilie, lamaie sau din diverse fructe), ornamentate cu frisca, martipan sau multe altele.

Briose suprapuse

Briose ursuleti

Minibriose cu frisca
 MACARONS: la fel de populare ca si briosele, micile prajituri de nationalitate franceza, le putem gasi in diverse sortimente , in culori care mai de care mai vii, umplute cu crema de menta, fistic, vanilie, ciocolata sau cu aroma de fructe. Aranjate intr-un suport special creat, vor da candy bar-ului tau un aspect sofisticat.

Macarons si mere caramelizate


ACADELE COLORATE: isi au originea inca din 1670 si au aparut pentru prima data in Germania, ca si cadou de Craciun pentru copii. In timp, au devenit nelipsite din organizarea petrecerilor si sunt printre cele mai apreciate de catre invitati, datorita formei lor practice si gustului extrem de bun!
Acadele clasice




CAKE POPS SI BISCUITI: ce inseamna de fapt un cake pop? Este practic o prajitura sub forma unei acadele si la fel ca pe cea din urma, o poti gasi in diverse sortimente si culori. Sunt practice, se consuma usor si le recomand cu drag! Biscuitii sunt de asemenea o alegere foarte buna, datorita diverselor modalitati de preparare si prezentare.

Cake Pops
Biscuiti
JELEURI, MARSHMALLOWS si MOUSSE LA PAHAR: la fel de populare ca si celelalte dulciuri gustoase enumerate mai sus, elementele urmatoare, vor da candy bar-ului o si mai variata gama de arome!

Jeleuri colorate
Marshmallows
Mousse la pahar
3. Sfaturi utile in realizarea unui candy bar:
  • aveti intotdeauna grija la cantitatea de prajituri pe care o comandati (nu comandati o prajitura/invitat, deoarece o sa cumparati mult prea multe si veti fi nevoit sa ramaneti cu o cantitate considerabila neutilizata). Faceti o medie, incadrati-va intr-un buget prestabilit si veti iesi in castig!
  • produsele trebuie intotdeauna sa fie proaspete pentru a evita neplacerile consumului lor. De aceea noi ne alegem intotdeauna cu grija partenerii alaturi de care lucram:  Bon Bon Cupcakes, I Love Cakes, Cakes BonjourBella's Bakery
  • atentie la culoarea aleasa pentru evenimentul dvs. Faceti in asa fel ca si candy bar-ul sa aiba aceeasi tema sau sa contina aceleasi nuante ca cele alese pentru restul evenimentului;
  • pentru infrumusetarea candy bar-ului, noi folosim flori naturale, design-uri speciale (ca exemplu un candy bar sub forma unei carute vintage), suporturi speciale pentru prajiturile prezentate sau tipizate din hartie (mesaje, teme, figurine).
Va pup si va imbratisez cu drag! Pentru mai multe sfaturi, idei sai si o organizare impecabila a evenimentului dvs, nu ezitati sa ne contactati sau sa vizualizati si pagina noastra oficiala de facebook Mondo Mariage Official!

duminică, 8 martie 2015

Miresele noastre frumoase - partea 2


Mihaela - Puritate
Este 8 martie, inca simtim parfum de martisor si flori proaspete si... din cate se pare, va fi o duminica insorita! 

Pentru ca este o zi speciala, in primul rand, as vrea sa va urez  voua, fetelor, "La multi ani cu dragoste!" si sa va bucurati de o primavara minunata, plina de zambete si sanatate!

In al doilea rand, voi continua in a prezenta si azi, cateva dintre miresele noastre frumoase si alegerile lor. Mihaela (foto sus) este o fata extrem de fina si dupa cum observati, a ales alb cu accente kaki in completarea tinutei ei diafane. Alaturarea catorva elemente "vintage", a facut ca intreg evenimentul sa fie unul de poveste!

Alexandra - Dragoste
Alexandra este o fata calda, o persoana draga sufletelor noastre. Ne este prietena apropiata si de curand a devenit mamica. A optat in ziua nuntii ei, pentru bujori in nuante alb/roz cu accente galbene, iar noi credem ca aceasta alegere i-a adus noroc!

Amelia - Zambet

Amelia, o fata joviala si mereu cu zambetul pe buze a ales un buchet multicolor. De asemenea, nuanta de albastru electric din rochiile domnisoarelor de onoare, a completat perfect bratarile lor finute, pe care le-am creat din miniroze.

Giulia - Sinceritate
Giulia este probabil una dintre cele mai directe persoane pe care le-am intalnit! De aceea a fost extrem de hotarata, cand a ales un buchet simplu si elegant, realizat integral din miniroze. I-a completat natural sinceritatea, tinuta clasica si iata ca la aproape 3 ani de la frumosul eveniment, se pregateste sa devina mamica pentru a doua oara!

Tabya - Mister
Tabya o personalitate dinamica, puternica dar si misterioasa in acelasi timp. A optat pentru bujori in trei nuante alb/roz/mov si a aratat minunat intr-o tinuta impecabila!

Dragele mele inca o data va urez sa aveti o zi mai mult decat perfecta si sa primiti cat mai multe flori si zambete! Eu va pup cu drag!